Tirsdag publiserte TV2 er artikkel om at den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet skulle ha innberettet over én million kroner for pendlerboligen han benyttet som stortingsrepresentant. Dette i følge kilder til TV2.

På plattformen Facebook tar Trond Giske et oppgjør med TV2 og journalist Lars Joakim Skarvøy. Han skriver:

– Dette er galt, og det har jeg fortalt TV2. I tillegg har jeg vist til tidligere uttalelser om at min pendlerbolig, selvangivelser og skatt har vært fullt ut i tråd med reglene og anvisningene fra SMK, Stortinget og Skatteetaten. Dette står ved lag.

Foto: Skjermdump Facebook

Bakgrunn

Lars Joakim Skarvøy er kjent for Trond Giske fra før. Skarvøy var medforfatter på boka “Alle skal ned”, som handla om nestleder striden i AP mellom Giske og Hadia Tajik. Journalisten var også mannen bak Bar Vulkan-saken, som ledet til at Giske trakk seg som nestleder.

I etterkant har Giske opprettet lokallaget Nidaros Sosialdemokratisk Forum, som er et av de mest populære lokallagene til Arbeiderpartiet.

TV2 skriver at Giske fikk anledning til å svare i forkant av at saken ble publisert, men at han ikke ønsket å kommentere saken.

- TV2 har forelagt Trond Giske opplysningene i denne saken. Han ville ikke kommentere saken før publisering, skriver de på nettsiden sin.