Bjørn Vik-Mo

Lokalmat til både fest og hverdag

Som første region i Norge er Trøndelag i 2022 tildelt den høythengende tittelen Europeisk Matregion. Coop Midt-Norge er en av hovedsamarbeidspartnerne for det store trønderske matåret. Butikksjef Arve Strid ved Coop Mega Røros er opptatt av å slå et slag for at de mange lokalprodusentene også har sin plass i hverdagsmaten.

- Mange tenker nok på lokalmat som det lille ekstra til helgekosen, da man kanskje skal kose seg med tapas og ha en god ost, spekepølse eller andre spesialiteter. Vi er opptatt av å vise at det ikke bare trenger å være noe eksklusivt. Det er også tradisjonsmat av høy kvalitet som også fortjener en plass på hverdagsmenyen, sier Strid.

Stor og viktig butikksatsning

De siste årene har stadig flere lokalmatprodukter funnet veien til butikkhyllene hos Coop Midt-Norge.

- I dag har vi avtale med over 170 produsenter som til sammen leverer 700 forskjellige produkter til butikkene våre. Vi passerer nok en omsetning på 200 millioner kroner innenfor lokalmat i løpet av året, og har mange store kampanjer der vi løfter frem produkter fra lokale produsenter. For å synliggjøre lokalmaten har vi gitt den egne kjøleskap og hyller med tydelig merking, slik at det er enklere å finne den, sier Kjetil Kvarteig, lokalmatansvarlig i Coop Midt-Norge.

Noe for enhver smak

På fredag og lørdag vil 26 produsenter ta plass utenfor Domus for å vise frem noe av det beste som matregionen har å by på.

- I tillegg til gode tilbud fra produsentene og inne i butikken blir det smaksprøver, stort skalldyrsalg, grilling av laks og burgere, lykkehjul med velsmakende premier og på lørdag har vi også gratis popcorn og leker for barna inne i senteret. På lørdag vil også Nea Radio ha direktesending fra lokalmatfestivalen. Vi håper dette blir noe for enhver smak og at det blir to trivelige dager for alle som tar turen innom, sier Arve Strid.

Disse produsentene kommer til lokalmatfestivalen:

Røros Bryggeri

Røroskjøtt

Rørosbakeren

Rørosmeieriet

Rørosrein

Galåvolden Gård

Stensaas Reinsdyrslakteri

Eggen Gardsysteri (Tolga)

Kalsa Gårdsbakeri (Glåmos)

Nordli Gård (Tynset)

Primar (Folldal)

Solsiden Honning (Rendalen)

Garnviks Røkeri (Frøya)

Lykkemat (Selbu)

Klæbu Håndbakeri (Trondheim)

Sagamat (Steinkjer)

Bjørka – søtt fra Sparbu (Steinkjer)

Tverås Gårdsmat (Malm)

Meråkerkjøtt (Meråker)

Inderøy Slakteri (Inderøy)

Gangstad Gårdsysteri (Inderøy)

Surf Kombucha (Inderøy)

Røra Bakeri (Inderøy)

Dalpro (Hitra og Frøya)

Dolmøy Seafood (Hitra og Frøya)

Mikkelhaug (Levanger)