Elisabeth Strand Mølster Journalist

Hanne Bernhardsen Nordvåg

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn, hvor lagene får spørsmål om skolepensum og generell kunnskap.

Totalt har over 600 lag fra hele landet deltatt denne høsten – 56 av disse i Trøndelag.

Alle de trønderske quizene har blitt sendt i våre lokale radiosendinger på NRK P1 – du finner lenke til samtlige quizer om du scroller ned i saken.

Siste quiz ble sendt fredag morgen den 3. desember, og da var det endelig klart hvilke seks lag som har fått høyest score gjennom sesongen, og dermed har kvalifisert seg til fylkesfinalen.

De seks lagene som har gått videre er (12 er høyest mulige poengsum):

Halsen skole, 12 poeng Åset skole, 11 poeng Sørli skole, 11 poeng Høylandet skole, 11 poeng Fagerhaug International School, 11 poeng Hoeggen skole, 10 poeng

Da det var flere skoler som hadde fått 10 poeng, gikk Hoeggen videre på et utslagsspørsmål. Her var det simpelthen om å gjøre å tippe nærmest hvor mange perler som lå i et glass.

KLARER DU Å GJETTE HVOR MANGE PERLER DET ER I GLASSET?: For å klare å skille lagene med lik poengsum fra hverandre, ba vi elevene tippe hvor mange perler det er i dette glasset. Det er kanskje flere enn mange vil tro – nemlig hele 1997 perler. Av lagene som hadde 10 poeng gjettet Hoeggen skole nærmest, med 1600. Men det laget som kom aller nærmest av dem alle var Orkanger ungdomsskole, som etter å ha tatt i bruk volumformler, kom fram til at det var cirka 2000 perler i glasset. Imponerende! Foto: HANNE BERNHARDSEN NORDVÅG / NRK

Kjemper om plass i nasjonal finale

Fylkesfinalen i Trøndelag kommer til å gå av stabelen onsdag 12. januar kl. 14.

Den vil bli sendt direkte i God ettermiddag Trøndelag på NRK P1, og vil i tillegg bli streamet på NRK Trøndelag sine nettsider.

Fra fylkesfinalen vil tre lag gå videre til den nasjonale finalen i Oslo, hvor de vil møte andre lag som har gjort det best i sine respektive fylker.

Vinneren av finalen i Oslo får Klassequizen-trofeet og vinner også en konsert i samarbeid med mP3 på sin skole. Konserten går direkte på NRK2 med artister og gjester.