I sommer ble det nye folkebiblioteket i Ålen åpnet. Men det viser seg nå at taket ikke er tett og det siste døgnets intense regn har gjort at det torsdag formiddag ble oppdaget to lekkasjer i taket.

Både på et kontor og inne i selve biblioteklokalet ble det oppdaget vann på gulvet, og da man hevet blikket, kunne man se at dette hadde kommet fra taket.

Heldigvis var det stort sett bare gulvet som ble rammet av vannet og ikke bøker. Det hadde sprutet litt på noen hyller, men alt av papir hadde berget unna.

VANNSKADE: Slik så det ut i taket etter at vannet hadde trengt seg gjennom. Foto: Per Magne Moan

Bibliotekar Mari Aas sier hun skvatt med litt da hun oppdaget vannet, etter at hun hadde åpnet lokalene torsdag formiddag.

Det nye biblioteket ble åpnet i begynnelsen av juni og har kostet omlag 3 millioner kroner å bygge. Før åpningen ble i alt 23.000 bøker flyttet fra Hovsletta til de nye lokalene i Ålentorget.

Jørand Bakås Gjersvold er enhetsleder for bygningsdrift i Holtålen kommune og sier det rett og slett dreier seg om en lekkasje på takdekket.

Det er flatt tak på bygget og dette er tekket med papp. Gjersvold sier det skal lite til før det blir skade på dekket.

– Det er fort gjort at det blir kastet stein opp på taket i forbindelse med brøyting. Og når man da går på dette etterpå, kan det bli skade, sier han og mener taket igjen vil være vanntett igjen straks over helga.