I utgangspunktet skulle de bruke cirka seks dager på å ro de planlagte 90 kilometerne. Øyvind og Erling i båten "Loke Lovinda" startet fra Selbustrand 22. mai og har lagt inn overnatting på Ho-Øya i tillegg til visitter på Radiomuseet og Selbusjøen Hotell og Gjestegård som noen av høydepunktene underveis. De to er veldig klar over at turen blir lang og har lagt inn noen sikkerhetstiltak for å hjelpe på om børen blir for tung.

- Sjøen er så lang at vi har måttet jukse å kjøre litt med bensinmotor, for vi blir jo så "besætt" sliten i armene, sier Mortensen, som også påpeker at motoren må de ha med i tilfelle værforholdene skulle skifte raskt og de trenger å komme seg i ly for vind.

Tar seg god tid

Guttene er enige om at det er mye fint å se langs Selbusjøen.

- Det er fenomenal natur langs Selbusjøen, sier Øyvind.

Han innrømmer at det går litt sent med dem, men de føler de er nødt til å stoppe på mange plasser fordi det er så mye de ønsker å se. Urskog, sandstrender, ukjente stier og flere fine perler er noe av det han trekker frem.

Lite statement mot vindmøller

I intervjuet som gikk i ettermiddagssendingen i Nea Radio kom det frem at guttene er ikke fan av de planlagte vindmøllene som skal komme til bygda om kort tid. De ønsket å høre "Vømmøldalens siste vår" etter innslaget og håpet den låten kunne føre til ettertanke når det gjelder nettopp vindmøller.

- Vi må tenke oss om i forhold til å sette opp disse propellene oppe i fjellet, som vi egentlig ikke trenger heller, sier Mortensen.