I følge leder i Selbu Bondelag, Lars Langseth, er det en oppfordring i fylket om at de lokale bondelagene i hele fylket besøker sin respektive ordfører med frokost lørdag morgen.

- Det skal synliggjøre viktigheten av god norsk mat. Vi fikk pratet mye forskjellig landbrukspolitikk, både lokalt og regionalt, men også nasjonalt. Det ble en riktig hyggelig prat, sier Langseth som sammen med bonde Ola Fuglem tok turen til Balstads bopel.

Ordføreren og bøndene fikk en hyggelig prat til frokosten i dag. Foto: Lars Langseth

Aksjoner med coronapreg

Aksjonsformene i år går i stor grad på sosiale medier grunnet corona da det i følge Langseth er begrenset hva man kan gjøre med god samvittighet. Det handler i stor grad om synlighet. Fredag ble det arrangert traktorparkeringer i Selbu for å synliggjøre bondens arbeid.

- Vi har ingen ambisjoner i Selbu om å stenge blokkere veger, som de for eksempel har gjort Meråker. Vi ønsker å være synlig, noe som kan føre til irritasjon men vi håper på forståelse for det. Vi representerer mange arbeidsplasser i bygda, og vi må vise hvor viktig norsk matproduksjon er, sier Langseth.

Flere aksjoner

På spørsmål om det er planlagt flere aksjoner kan ikke lederen i bondelaget si om det blir flere aksjoner eller ikke.

Norsk mat i kurven. Foto: Lars Langseth