Avinor har modernisert parkeringen på lufthavna med fremtidens teknologi. Automatisk skiltgjenkjenning sørger for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt, og unngår parkeringsbøter.

- Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning er det enkelt å parkere hos oss. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert og man slipper å trekke parkeringsbillett, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Slik gjør du det

De besøkende kan fortsatt benytte betalingsautomaten på stedet til å betale for parkeringen. Da må du legge inn bilens registreringsnummer og følge instruksjoner på skjerm. Anbefalt løsning er likevel å benytte mobiltelefonen til å betale, slik at du unngår kø ved automaten og ordner med betaling når det passer. Du kan også betale opptil 48 timer etter utkjøring på www.apcoa.no.

Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil, men ved å registrere profil aktiveres automatisk trekk slik at betalingen går sømløst. Dersom du ikke benytter deg av mobilappen, websiden eller automaten, sendes det ut faktura med fakturagebyr.

- Booker du parkering på Avinors hjemmesider får du også en sømløs parkeringsopplevelse, ettersom systemet gjenkjenner bilens registreringsnummer og ser at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din. Samme parkeringsapp og profil kan brukes på parkering på 30 av Avinors lufthavner og på over 1000 P-områder over hele Norge. sier Gudbrand Rognes, lufthavnsjef ved Røros lufthavn.