Det var Rolf F. Feragen som mottok Røros kommune sin første miljøpris i fjor høst.

- Fra og med i år skal prisen deles ut på Verdens miljødag den 5. juni. Prisen skal stimulere til og belønne nytenking og innsats for klima- og miljøet. Den kan gis til kommunens innbyggere, virksomheter, organisasjoner og næringsliv. I tillegg til selve prisen på 15 000 kroner får vinneren hederlig omtale for sin innsats, heter det i ei pressemelding fra Røros kommune.

Du kan foreslå kandidater

Alle kan sende inn forslag til kandidat, sammen med en begrunnelse. Forslaget må være hos oss innen fredag den 17. april. Du sender forslaget til postmottak@roros.kommune.no eller til Røros kommune, Servicetorget, Bergmannsgata 23, 7374 Røros. Merk forslaget med «Miljøpris 2020».

Kriterier for å velge kandidat

Røros miljøpris skal gå til noen som med sin innsats for klima- og miljøet på Røros fremstår som et godt eksempel for andre. De oppfyller en eller flere av disse kriteriene:

de har gjort en innsats over lang tid de har vært en pioner på et område de har gjort noe som har gitt betydelige miljørelaterte resultater Med innsats for miljøet mener vi tiltak som kan gjøre vårt miljø bedre. Eksempler er:

renere vann, luft og jord reduksjon av klimagasser, forurensning og støy bevaring og tilbakeføring av biologisk mangfold og verdifull natur miljøriktig forbruk, innkjøp og håndtering av avfall miljøvennlig bygg og anlegg

Les miljøprisens vedtekter her

Diplom og 15 000 kroner

Prisvinneren får et diplom, 15 000 kroner og hederlig omtale for sin innsats. Prisen deles ut 5. juni på Verdens miljødag. Sted annonseres.

Les om Rolf F. Feragen som vant prisen i 2019.