- Jeg er fra Øverbygda i Selbu og etter tre år i Trondheim tenkte jeg det var på tide å komme seg hjem igjen.

Han forteller videre at han synes satsningen til Lykkemat er veldig spennende konsept med både en kafe og en butikk som selger så mye god økologisk og lokal mat. Så når de kom til han og spurte om han ville være med på å utvikle kjøkkenet videre så kunne han ikke si nei.

Even ønsker som faglært kokk å tilføre kjøkkenet flere matretter hvor han vil kombinere baksten og brødet med smaker fra gode råvarer de får inn.

I dag hadde han laget flerkornbrød på urkorn med reker fra Lyngen som han hadde brukt i en skagenrøre sammen med rosa sitron, som reporteren må si smakte helt fantastisk.

Even sier han til tider savner storbylivet, men at han jobbet såpass mye den tiden at han synes det er godt å slå seg ned på bygda igjen.

Tidligere har han jobbet på Franzen i Sverige, Noma i København som er kåret til verdens beste restaurant fire år på rad og Speilsalen i Trondheim. Alle med en eller flere Michelin-stjerner.

Hør hele intervjuet med Even Evjen her: