Kort oppsummert

  • Bodil Morken fra Ålen ble hedret som "Årets hverdagshelt" på et arrangement i Olavshallen i Trondheim.

  • Prisen deles ut av NRK Trøndelag og Adresseavisen til trøndere som har markert seg gjennom uselvisk innsats.

  • I sin begrunnelse framhevet juryen at Bodil har vist en enestående frivillig innsats innen en rekke ulike områder.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister

– Det har ikke sunket inn helt ennå, men jeg synes det er veldig stas.

Det sier Bodil Morken fra Ålen.

Fredag kveld ble hun hedret fra scenen i Olavshallen i Trondheim under kåringen av årets hverdagshelt.

På samme arrangement ble Mushaga Bakenga kåret til Årets trønder.

NRK Trøndelag og Adresseavisen har i mange år hatt denne kåringen av trøndere som har utmerket seg på en eller annen måte i året som har gått.

I statuttene for prisen heter det blant annet at prisen gis til en person som gjennom uegennyttig innsats har utmerket seg utover det vi kan forvente og utgjort en forskjell for andre, gjennom frivillig arbeid for enkeltpersoner eller organisasjoner. Prisen kan gis både for en prestasjon eller innsats i det aktuelle året, eller for arbeid over lengre tid. Uansett bør engasjementet være særlig knyttet til det året prisen gis for.

Det kom inn 210 forslag til Årets hverdagshelt og da stemmene var telt opp, var det Bodil fra Ålen som tronet på toppen.

Dette sier juryen om vinneren:

«Norge er helt avhengig av frivillig innsats, både i hverdagen og når krisealarmen går. 45-åringen sto frem i offentligheten for alvor som leder av omsorgsgruppa i Ålen sanitetsforening under en flere dagers leteaksjon høsten 22. Initiativtaker til Gjenbruksloftet i Ålen, alt er gratis. Ukrainere og andre strømmer til hver åpningsdag (tirsdager og fredager). Hun er sentral i organisasjonen «En hjelpende hånd i fjellregionen». Bodil steppet inn for å bidra til å berge Osbrakka, et kulturminne etter gruvedrift i Ålen. Hun er også frivillig journalist i Bygdabladet for Ålen og Hessdalen.»

Hør intervju med Årets hverdagshelt her: