I forrige uke solgte slakteriet 3,5 tonn med fersksodd, omregnet i tallerkener tilsvarer det 9.000 sodd-måltid.
Det var Trønder-avisa som omtalte saken først.
På Inderøy går produksjonen for fullt for å dekke etterspørselen til utallige konfirmasjoner, og ikke minst til 17 mai.
Men hva er egentlig riktig. Skal man servere gulerøtter og poteter i eller ved siden av soddet?
– Vi anbefaler helt klart ikke å ha gulrot i soddet, det sier daglig leder Håvard Gausen til Nea Radio.
– Dette setter en søtsmak på krafta, det skal det ikke være, sier Gausen som forklarer den omfattende prosessen med å koke kraft av margbein fra får og storfe.
– Kok gulerøttene på forhånd og ha dem i terrinen rett før servering, eller server dem ved siden av er tipset fra Håvard Gausen.
Hør intervjuet med Håvard Gausen ved Inderøy Slakteri her: