I forrige uke solgte slakteriet 3,5 tonn med fersksodd, omregnet i tallerkener tilsvarer det 9.000 sodd-måltid.

Det var Trønder-avisa som omtalte saken først.

På Inderøy går produksjonen for fullt for å dekke etterspørselen til utallige konfirmasjoner, og ikke minst til 17 mai.

Denne pakkeroboten har spart de ansatte for mange tonns løfting av soddbøttene. Foto: Knut Inge Seem

Men hva er egentlig riktig. Skal man servere gulerøtter og poteter i eller ved siden av soddet?

– Vi anbefaler helt klart ikke å ha gulrot i soddet, det sier daglig leder Håvard Gausen til Nea Radio.

– Dette setter en søtsmak på krafta, det skal det ikke være, sier Gausen som forklarer den omfattende prosessen med å koke kraft av margbein fra får og storfe.

– Kok gulerøttene på forhånd og ha dem i terrinen rett før servering, eller server dem ved siden av er tipset fra Håvard Gausen.

Hør intervjuet med Håvard Gausen ved Inderøy Slakteri her: