Bamsegutt, som ble kjent i dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt» på NRK, kom til Norge forrige uke. Det ble etter hvert kjent at familien, som har bodd på Filippinene siden 2010, oppholdt seg på en hemmelig adresse i Midt-Norge.

Nå forteller familien til Adresseavisen at de har bosatt seg i Stjørdal.

Har vært vanskelig

I dokumentaren, som er laget av programleder Tore Strømøy for NRK, kom det fram at familien levde under kummerlige kår på Cebu i Filippinene. Siden han hadde meldt permanent flytting til et annet land, mistet han flere NAV-tillegg og dermed en del av inntekten sin.

Derfor har det vært vanskelig for familien å komme seg hjem til Norge.

Etter at dokumentaren ble sendt på NRK, ble det startet en Spleis som totalt har samlet inn nærmere fire millioner kroner.

Dokumentaren ble imidlertid fjernet fra NRK for godt, da det ble kjent at NRK bevisst hadde valgt å ikke informere om at 61-åringen hadde blitt dømt for seksuell omgang med barn på 90-tallet.

Denne sedelighetsdommen førte også til at alle Spleis-innsamlingene ble stoppet for en periode. De som angret seg for at de hadde bidratt med penger, fikk tilbakebetalt sine beløp.

– Mange fine plasser her

Bamsegutt, konen hans og deres 15 år gamle sønn, sier til Adresseavisen at de er veldig glad for den fine velkomsten de har fått. De sier også at det var takket være Tore Strømøy at de omsider kom seg hjem til Norge igjen.

Årsaken til at familien valgte nettopp Stjørdal skal være fordi Bamsegutt gikk på Røstad skole i Levanger på 70-tallet.

– Det er mange fine plasser her oppe, sier han i til Adresseavisen.

Han understreker også at det er en fordel med kort vei til Sverige. Dessuten er det et stort Filippinsk miljø i Stjørdal, noe hans kone setter pris på.