– Jeg er litt tom i hode etter en lang dag med møteforhandlinger, tilstår Oskar Tørres Lindstad fra Røros AP.

– Vi er her for å skape politikk. Og selv om vi hadde en fin debatt, gjorde stormen omkring ledervervet at fokuset kom litt bort fra det vi egentlig skal drive med.

Han er likevel optimistisk framfor valget neste år.

– Nå har vi fått ryddet mye av veien og det gir rom for at vi nå kan se framover og fokusere på valget, konkluderer Lindstad.

Saken fortsetter under bildet:

Fornøyd: Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, er fornøyd med de politiske forslagene lokallaget fikk gjennomslag for på årsmøtet. Foto: Stine Brekkan

Fornøyd med gjennomslag

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, var fornøyd med forslagene lokallaget fikk gjennom.

– Blant annet skal finansieringsordningen i private barnehager endres, slik at de små barnehagene ikke skal komme så dårlig ut som de gjør nå. Vi har også fått gjennom at det skal bygge dobbeltspor på jernbane mellom Ranheim og Værnes. I tillegg ønsker vi å få tilbake ferietillegget på dagpenger, sier Hoseth og legger til at han stiller seg helhjertet bak den nyvalgte lederen.

– Ingvild Kjerkol er en svært erfaren og flink politiker. Hun vil utvilsomt ha en samlende effekt etter det som unektelig har vært en tøff periode for Trøndelag Arbeiderparti.

Saken fortsetter under bildet:

Kristin Nybrodahl er nestleder i Trøndelag AUF. Foto: Stine Brekkan

Forlot lokalet

Trond Giske tapte kampen om ledervervet da AUF trakk sin støtte. Da Giske holdt tale til årsmøtet, reiste medlemmene i AUF seg og forlot lokalet i protest.

– Det at vi gikk ut i protest, handlet om å stå opp mot en stortingsrepresentant som fremdeles ikke beklager overfor de mange som føler at han har tråkket over klare grenser, sier nestleder i Trøndelag AUF, Kristin Nybrodahl.

Nybrodahl, som også sitter i både kommunestyret og formannskapet i Malvik, sier at i tillegg var solidariteten med varslerne motivet.

– For meg personlig handlet det om å støtte mennesker jeg kjenner, som jeg har vokst opp sammen med og som jeg har sett opp til i mange år.

Brått

Nybrodahl sier seg enig i at det siste varselet mot Trond Giske kom tett opp mot årsmøtet.

– Mange reagerer kanskje på det. Men for oss ble varselet nærmest et nødskrik. Det måtte settes en stopper for at Giske ble valgt og alt lå an til at han ville få ledervervet. Det kunne vi ikke akseptere.

SMS

Kristin Nybrodahl stiller seg bak at et tilfeldig anonymt innspill ikke skal være nok til å velte en person.

– Det som skjedde med Ingvild Kjerkol er ikke greit. Vi kan ikke ha det slik at en hvilken som helst anonym SMS er nok til å fjerne en person fra diskusjonen.

Hun understreker at hun ikke kjenner til hva som har blitt sagt og gjort innad i valgkomiteen.

– Jeg har tiltro til at de har gjort så godt de kunne under stort press.

Har sansen

Det har vært ei tøff uke for alle involverte foran årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti.

– Selv er jeg sliten, det skal jeg innrømme. Men nå tror jeg vi har fått ryddet opp i mye og kan kan gå igang med å bygge et parti vi kan være stolte av, sier Nybrodahl som har stor sans for Ingvild Kjerkol.

Hør intervjuet med Trond Hoseth og Oskar Tørres Lindstad i avspilleren under: