Lørdag var rundt 80 personer samlet i lokalene til Norges største kyllingfabrikk, Norsk Kylling i Orkanger, når Orkland Arbeiderparti inviterte til industrikonferanse.

En rekke ledende næringstopper i Orkland og kommunene rundt var inviterte til å prate for de fremmøtte, deriblant næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), som sier var begeistret, imponert og inspirert over det han ble presentert.

- Her er det bedrifter som er helt i verdensklasse, enten de driver med ballpresse, det er kylling, eller veldig avansert prosessindustri. Store ambisiøse planer om å kutte utslipp, å skape flere jobber, og ta Norge inn i det grønne skiftet, det er veldig inspirerende.

Grønn omstilling

Gjennom Parisavtalen har Norge forpliktet seg til å redusere landets klimagassutslipp med minst 50 prosent og opp mot 55 prosent innen 2030. Vestre er tydelig på at det haster, og ønsker flere med på laget.

- Vi skal nå kutte veldig mye utslipp frem til 2030. Jeg tror vi kommer til å få det til, men da må vi ha bedriftene med oss, sier statsråden.

Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, her under lørdagens industrikonferanse i Orkanger. Foto: Henrik Einangshaug

LES SAKEN:Etterlyser mer støtte til grønn forskning og utvikling - fikk svar fra næringsministeren

Gjennom Parisavtalen har Norge forpliktet seg til å redusere landets klimagassutslipp med minst 50 prosent og opp mot 55 prosent innen 2030. Vestre er tydelig på at det haster, og ønsker flere med på laget.

- Vi skal nå kutte veldig mye utslipp frem til 2030. Jeg tror vi kommer til å få det til, men da må vi ha bedriftene med oss.

Garantier før revidert nasjonalbudsjett

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Partikollega og stortingsrepresentant Jorodd Asphjell til høyre. Foto: Henrik Einangshaug

- Jeg kan ikke avsløre noe som står der (revidert nasjonalbudsett journ.anm.). Vi er allerede i gang med en stor vridning av virkemiddelapparatet vårt for å bidra til mer grønn omstilling, det begynte vi med allerede da vi overtok. Nå har vi styrt i seks måneder og har store ambisjoner. Det er klart at dette er starten på en større omlegging. Vi har dårlig tid, og vi akter å nå de målene og innfri de løftene vi har satt.

- Kan du garantere at vi vil se det?

- Jeg kan garantere at denne regjeringen vil bidra til en hurtigere omstilling av norsk økonomi i en grønnere retning. Det startet vi allerede med i statsbudsjettet for i år, og vi vil fortsette det, med å trappe opp innsatsen i årene fremover.