Mandag 27. juni er det klart for Nye Veiers første veiåpning i Trøndelag. Siden høsten 2019 har selskapet, sammen med Peab og Cowi jobbet med ny E6 fra Kvål til Melhus.

Deler av den nye strekningen har allerede blitt tatt i bruk, men mandag åpner hele den nye motorveien for trafikk.

– Dette har vi gledet oss til! Og vi er glade for at vi kan åpne nyveien før fellesferien starter, slik at alle som skal på bilferie gjennom Melhus får kjøre på den nye veien. Det sier konstiturer prosjektsjef i Nye Veier, Ole Gunnar Sølberg, i en pressemelding fra Nye Veier.

Strekningen vil være firefelts vei med 110 km/t som fartsgrense.

Illustrasjonen viser ny E6 Kvål - Melhus. Foto: Nye Veier

Fortsatt stengt i perioder

Veiprosjektet er derimot ikke helt ferdig enda, og det gjenstår fortsatt arbeid med rundkjøring og Park and ride på Hofstad, samt på fylkesveien i hofstadområdet, opplyser selskapet. I tillegg gjenstår det noe asfaltarbeid og arbeid i grøftene langs E6. Derfor vil E6

– Vi vil måtte stenge E6 i perioder. Da blir det som vanlig omkjøring via fylkesvegen/Melhusvegen, sier Sølberg i presemeldingen. Det vil derimot ikke bli noen stenginger i uke 29-31, grunnet sommeravvikling i anlegget. Anlegget vil ha redusert aktivitet resten av sommeren.

E6 mellom Melhus og Hofstad vil fra fredag 24.06 kl. 19.00 til mandag 27.06 kl. 06.00 være stengt, dette for å ferdigstille veien. Omgjøring er via Fv6612 (Melhusvegen) og tunneltaket på Hofstad.

E6 vil førstkommende helg bli stengt mellom Melhus og Hofstad grunnet ferdigstillelse av prosjektet. Foto: Nye Veier