Kommuneoverlegen har nå fått fasiten fra det meldte smittetilfellet i går, og ser at den positive hurtigtesten skal annulleres på grunn av negativ PCR-prøve! Kommunen kan derfor med glede melde at det ikke lenger er grunnlag for karantene som er varslet det siste døgnet i Selbu. Denne gangen måtte kommuneoverlegen sette i gang store karantenetiltak, som heldigvis kan avblåses i kveld.

Vi må konkludere med at den positive prøven fra i går kveld var «falsk positiv». Av de vel 2500 hurtigtester vi har tatt i Værnesregionen siden januar, er dette det andre tilfellet med falsk positiv. Faglig er vi kjent med at hurtigtest ikke er like nøyaktig som PCR-metodikken, og dette er andre gang vi opplever dette i Værnesregionen, blant ca. 2500 hurtigtester. Med denne erfaringen har vi god tiltro til den – inntil det motsatte er bevist. Tidsfaktoren ved smitteutbrudd gjør at det er svært nyttig å starte tiltak ut fra hurtigtest, så det vi opplever nå, får vi ta som en hyggelig overraskelse.

Kommunen håper på forståelse hos de som måtte forandre planene sine for denne helgen. La gjerne denne saken bli en påminnelse om hvor sårbart samfunnet fortsatt er for smitteutbrudd, og hvor viktig det er å holde seg til smitteverntiltakene – hold deg til få kontakter og vær sosial bare i små grupper. Russen har fått samme beskjed. Dersom du har symptomer på infeksjonssykdom, er det viktig å få tatt test snarlig – og hold deg for seg selv mens du venter på svar