Det er Fjellguiden Tydal AS som nå for andre sommeren på rad tilbyr båtskyss på Essand og Nesjøen.

Hovedruta går mellom Storerikvollen og Nedalshytta, men det er mulighet for å få skyss også til og fra andre steder i området.

- Vi henter deg, eller setter deg i land andre steder rundt sjøen om du ønsker det, sier Lars Østby Nilsen, som sammen med far Ketil Nilsen har etablert firmaet Fjellguiden Tydal.

- Mange benytter seg også av tilbudet om sekk-transport, for å kunne gå lett mellom Trondhjems Turistforenings to hytter på hver sin ende av det 66 kvadratkilometer store vannbassenget, sier Lars.

Nøsteråa

Fjellguiden har etablert base ved Nøsteråa, eller skal vi heller kalle det en leir? Her ligger båten Essand 4 (som forøvrig snart skal skiftes ut med en enda større), her er det utleiebåter, med eller uten motor, og har kan du også leie kano.

Men her kan du også bo, i moderne og bekvemme gammer, alle selvsagt med vedovn og med tilgang til trivelige leirplasser.

DRØM: - Dette har vært en drøm i mange år, sier Ketil Nilsen. Foto: Andreas Reitan

- Vi leier ut gammer til folk som vil bo tett på naturen, men vi tilbyr også komplette pakker for firma, selskaper eller vennegjenger som ønsker noe ekstra. Et stort serveringstelt gjør det mulig å ta imot store grupper, sier Ketil Nilsen.

- Å komme hit er balsam for sjelen, sier Tom Arnøy om dette vakre området. Arnøy kaller seg dreng og forteller at gammelivet er populært for hele familien. - Vi feiret nyttårsaften her og bruker området mye både sommer og vinter, sier Arnøy.

BALSAM: - Balsam for sjelen, sier "drengen" Tom Arnøy. Foto: Andreas Reitan

Året rundt

Fjellguiden Tydal tilbyr aktiviteter året rundt.

Her kan du oppleve Sylan og fjella rundt på guidede fjellturer sommer og vinter, Fjellguiden har også vintercamp med hytteutleie ved Nesjø Båtutleie, de tilbyr isfisketurer, transport med snøscooterbuss og selger nydelig røye og ørret fra Essand.

DRØM: - Men uten Janniken og ungene har jeg ikke greid det, sier skipper Lars. Foto: Andreas Reitan

Hør mer om Fjellguiden Tydal AS her: