Det vakte stor oppmerksomhet og noen smil da tidligere RBK-spiller Erling Næss gikk ut i Adressa og fortalte at han ville foreslå Tore (På Sporet ) Strømøy som ny styreleder på årsmøtet torsdag kveld.

- Det ultimate ville ha vært å lede en klubb som Rosenborg, sier Strømøy til NRK.

Han har vært i en rekke intervju i løpet av onsdagen og registrerer som oss andre at det i så fall blir en kamp mellom tre kandidater om hvem som skal bli styreleder i Rosenborg.

– Det er to veldig gode kandidater som sikkert vil gjøre en god jobb. Jeg tror ikke jeg vinner, men det er artig å stille når noen spør, sier Tore Strømøy til NRK.

Valgbar?

Det er imidlertid ikke sikkert at "Tore På Sporet" er valgbar. Han har nemlig ikke vært medlem i RBK de siste 30 dagene.

– Reglene kan jeg ingen ting om. Det er mulig at årsmøtet selv kan bestemme det. Eller at det holder at jeg har vært medlem i 20 år før det. Er man ikke valgbar så er man ikke valgbar. Da har man to gode kandidater å velge mellom, sier Strømøy til NRK.

FRA BENKEN: Tidligere RBK-spiller Erling Næss foreslår Tore Strømøy som ny styreleder i RBK. Foto: NRK

Må begeistre

– Jeg har tenkt på dette i en måned. Vi må ha inn en type som samler og begeistrer. Jeg har brukt Marvin Wiseth som eksempel. En type som kan håndtere media og som samtidig kan noe om ledelse og toppidrett, sier Næss til Adresseavisen.

Tore Strømøy var i flere år på landslaget i kappgang. Strømøy har også vært styremedlem i Sør-Trøndelag idrettskrets og styreleder i Byåsen Håndball i fire år. Dessuten har han bakgrunn som sportsjournalist i både NRK og i Adresseavisen og er i dag ansvarlig redaktør i nettavisa Frøya.no.