Bjarte Johannesen

Espen Sandmo

- Det huset her er nok tapt. Det er totalskadd og det har vært brann i nesten samtlige etasjer. Veldig mye er utbrent inne i huset her og taket har brent ned, så det vil avta etter hvert.

Det sier innsatsleder Ivar Stenstvedt i brannvesenet til Adresseavisen lørdag morgen.

Fraflytta bygård

Brannen ble meldt i 06.20-tida, og brannvesenet rykket raskt ut til gata som ble sperret av for trafikk.

Bygningen en fraflyttet og plombert, opplyser politiet.

Klokken 09.30 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen og at de går over i en etterslukkings-fase.

21 personer er evakuert fra nabobygninger, melder politiet. De vil bli tilbudt hotellovernatting.

Røykteppe

– Det ryker fra blokka og det ligger et røykteppe over hele området, og vi kan ikke utelukke at flere blir evakuert, sier politiets operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund til NRK.

Naboene blir bedt om å holde vinduer og dører lukket på grunn av all røyken. Ifølge politiet er det ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen.

– Vi kjenner ikke brannårsaken foreløpig. Vi ber folk holde seg unna. Det raser litt fra taket. Vi håper å åpne en trase langs gata slik at bussene kan passere. Men Elgeseter gate vil foreløpig ikke bli åpnet for ordinær trafikk, sier politiets innsatsleder på stedet, Solveig Eide., til NRK i 08.30-tida.

Foto: Bjarte Johannesen

Trolig totalskadd

Brannvesenet jobber på stedet for fullt, og mener det ikke lenger er fare for at det oppholder seg folk i gården. De mener gården er totalskadd fordi brannen har spredd seg til alle etasjene i bygget.

Brannvesenet opplyser at slukkingsarbeidet vil pågå utover dagen, og ber folk holde seg unna på grunn av røyken i området som nå trekker ned mot Trondheim senrum.

Jugendgård fra 1911

Den karakteristiske Jugendgården i Elgeseter gate ble bygd i 1911, og har vært både studenthjem og pensjonat. Det var tidligere planer om at gården skulle rives, men politikerne snudde og ville i stedet bevare den og to andre lignende bygårder i området. Den er nå vernet.

Det er Trøndelag fylkeskommune som eier gården. Den har stått tom i noen år, i påvente påvente av avklaringer rundt trafikkløsninger i området.