Setting av oppfriskningsdose, 3. dose eller boosterdose med koronavaksine er godt i gang i Røros kommune.

I november kunne innbyggere over 65 år få oppfriskningsdosen, og tall fra uke 1 viser at svært mange i denne gruppa har fått dosen. Rundt 94 prosent av de over 85 år og rundt 91 prosent av de fra 65 til 84 år.

I desember ble det åpnet for oppfriskningsdose til de fra 45 til 54 år. I denne gruppen må flere vente til det har gått 20 uker fra 2. dose. Det betyr at det vil ta litt lengre tid før denne gruppen har fått vaksinen. Per i dag har rundt 28 prosent av de mellom 45 og 54 fått oppfriskningsdosen.

Fra i dag onsdag 12. januar er det nå mulig for alle over 18 år å få oppfriskningsdose. De kan komme på drop-in når det har gått 20 uker fra de fikk 2. dose.

– Vi fortsetter med vaksinetilbudet med drop-in så lenge det er behov. Vi oppfordrer alle til å møte opp så fort det har gått 20 uker fra 2. dose. Jo flere som har tatt oppfriskningsdosen, desto mer beskyttet er vi mot smittebølgen landet nå er inne i, heter det i en pressemelding fra Røros kommune.

Drop-in hver onsdag

Ingen får timeinnkalling på sms eller via Helsenorges app. Har det gått minst 20 uker siden 2. dose, så kan man møte opp på drop-in Gymbygget hver onsdag ettermiddag.

I koronapasset kan man se når 2. dose ble satt.

Også 1. og 2. dose

Har du ikke har tatt 1. eller 2. dose enda, så er det fortsatt muligheter for det.

– Så lenge vi har drop-in i Gymbygget, så kan du ganske enkelt møte opp og få vaksinen, skriver kommunen i meldingen.

Influensavaksine

Hver onsdag kan man også få influensavaksine på drop-in.

Alle som ønsker å beskytte seg mot sesonginfluensa kan ta denne vaksinen. Dette tilbudet varer til cirka midten av februar.