Det var natt til søndag minnesmerket etter 22. juli i Hommelvik ble utsatt for hærverk.

- Kransene som ble lagt ned ved minnesmerket for 22.juli-terroren var utsatt for hærverk. Revet, slått eller sparket i stykker, skrev ordfører i Malvik, Trond Hoseth (Ap), på sin Facebook-side søndag, før han fortsetter:

- 77 mennesker ble drept 22. juli. Mange går hver eneste dag rundt med sorg og savn etter dem. Det minste vi alle kan gjøre er å behandle minnesmerket med respekt, fortsetter Hoseth.

Noen har gjort hærverk mot 22. juli-minnesmerket natt til søndag. Foto: Trond Hoseth

Anmeldt

Politivakta ble i etterkant av hendelsen kontaktet. Politivakta ga tydelig råd til de som oppdaget det om å ta bilder og få levert en anmeldelse, opplyser leder i Malvik Ap, Turid Eidem Olsen.

- Anmeldelsen er levert i dag. Vi holdes oppdatert etterhvert når saken etterforskes. Der står saken nå, skriver Eidem Olsen i en tekstmelding til Nea Radio mandag.

LES OGSÅ:Hærverk ved minnesmerket: - I dag våknet vi til et trist syn

Eidem Olsen sier videre at det er mange som har vonde følelser rundt angrepene 22. juli for 11 år siden. Hun er ikke i tvil om hva hun synes om handlingen som har blitt gjort.

- Vi synes det som nå er skjedd er veldig trist og viser mangel på respekt for minnestedet, mener hun. Partilederen opplyser at det er Malvik Arbeiderparti som står bak anmeldelsen av hærverket.