- Det går ikke så bra, sier Milla Elise og ler. Da hadde mamma Ragnhild nettopp kommet borti øyet hennes med fingeren mens hun prøvde å flette datterens hår.

- Jeg fikk et gavekort av Milla til jul i fjor på fletting, det har jeg enda ikke benyttet meg av, så da måtte vi hive oss rundt når dette dukket opp, sier Ragnhild.

Skal vi tro henne er ikke dette Ragnhilds favorittaktivitet, men hun var villig til å lære mer om fletting denne kvelden.

Hør intervjuet med Milla Elise og Ragnhild her:

Ikke en vanlig aktivitet på biblioteket

- Jeg ble inspirert da jeg satt å kikket i noen bøker, og tenkte at dette måtte vi prøve, sier Oddbjørg Øiberg ved Selbu folkebibliotek.

Hun fikk hjelp av frisør Karina Helle denne kvelden, da hun selv påstår å ha ti tommeltotter når det kommer til fletting.

Oddbjørg var fornøyd med oppmøtet, men skulle nok ønske at noen menn tok turen. Det var utelukkende damer som møtte opp i går.

- Det å ordne hår er det jo ikke bare damer som holder på med. Det er jo mange fedre som har døtre de må ordne håret på før barnehage og skole, sier hun.

Det finnes et bredt utvalg med bøker om emnet. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth
Leona Helle Evjemo var med mamma Karina på kurskveld og flettet nydelige fletter på dukkehoder. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Mulig gjentakelse

Oddbjørg ser ikke bort i fra muligheten til å arrangere en liknende kveld igjen senere.

- Det er et tema som er aktuelt lenger frem i tid også, så det kan hende det blir flere kvelder.

Hør intervjuet med Oddbjørg her: