Av de 450 lokalmatprodusentene MENY samarbeider med, er ti kandidater plukket ut som finalister til årets Matskattstipend 2017. Blant dem er Rørosmat. Vinneren, som offentliggjøres 22. september, får 500 000 kroner.

Brenner for lokalmat

Slik forklarer Espen Schöning Lie, kokk og leder av MENY-lauget, utvelgelsen av Rørosmat:

-Vi brenner for lokalmat og er hele tiden på jakt etter nye matskatter til glede for våre kunder. Rørosmat består av noen av landets mest spennende produsenter av lokalmat samlet under en og samme paraply, og må være Norges svar på Toscana. Produktene - som spenner fra kjøtt, meieri, ost, poteter, egg, bakevarer, bær, sopp, urter m.m. - har høy kvalitet, sterk lokal identitet og tar opp i seg lokale mattradisjoner. Våre kunder elsker produktene fra Rørosmat. Alt dette gjør Rørosmat til en soleklar finalekandidat. De 10 nominerte tilhører det absolutte toppsjiktet av norske lokalmatprodusenter, sier Espen Schöning Lie.