I et spleiselag mellom Telia, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Selbu kommune, grunneierlag og hytte-eiere er det nå klart for topp moderne mobildekning også i hytteområdene i Selbu kommune.

Senderen i Nifingerlia ved Sørungen gir nå superdekning og motorveg-hastigheter for hyttefeltene ved Sørungen og Rensjøen.

- I løpet av uka tror jeg også vi har Bringen i drift, sier Erik Kværnmo, prosjektansvarlig i Telia.

Også hytteforeningene skryter av samarbeidet, som kanskje bør få mest skryt sjøl, ettersom dette neppe har blitt en realitet uten full trøkk fra nettopp hytte-eierne.

- Men også Selbu kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune har gjort en imponerende innsats, sier Rolf Magne Fløan fra Sørungen Hytteforening.

Også Erik Kværnmo er full av lovord om samarbeidsprosjektet og tok selv turen fra Oslo til Selbu onsdag for å være med på den offisielle åpninga.

- Ja, dette har vært så positivt, at dette bare måtte jeg få med meg, sier Kværnmo til Nea Radio.

Han hadde til og med tatt med seg ekstra flotte julegaver fra Telia i form av "Selbu-tilbud" på utstyr som kan komme godt med når hyttene nå får super-hastigheter.

TELIA: Telias prosjektleder Erik Kværnmo tok turen fra Oslo til Selbu for å være med den offisielle "åpninga" av mobil-lokasjonen i Nifingerlia. Foto: Andreas Reitan