På sine facebooksider skriver tidligere varaordfører i Røros, Bjørn Salvesen at han har meldt seg ut av SV. Han skriver at dette skyldes flere måneders konflikt på fylkesnivå.

– Dette har altså ingenting med mitt fantastisk hyggelige lokallag Røros SV å gjøre. Helgas årsmøte i Trøndelag SV gav ikke de nødvendige positive svar på at man har en naturlig plass i partiet. Støtten var for liten, kom for sent og var ikke offentlig. I tillegg misbrukes feminismekortet av noen kvinner for å få en større plass enn de burde hatt. Dette skader partiet, skriver han.

Salvesen, som i forrige kommunestyreperiode var varaordfører i Røros, har vært fylkespolitiker, der han trakk seg som nestleder sist høst - også det etter indre stridigheter.

Han satt også på fylkestinget, men trakk seg etter krangling innad i partiet.

– Det har vært en berikelse i mitt liv å få lov til å bruke mye tid på et viktig radikalt parti i mange spennende roller på alle nivå de siste ni år. Tusen takk for at jeg fikk sjansen til det! Men å motivere seg til å bruke tilsvarende mye tid framover på en organisasjon som i de siste måneder har vendt meg ryggen, kjennes umulig.

Det er utrolig mange flotte folk jeg har samarbeidet med i årevis som jeg kommer til å savne veldig, jeg ønsker dem og SV lykke til i den viktige kampen mot de destruktive høyrekreftene. Den kampen vil jeg fremdeles være en del av, om enn på andre arenaer, skriver Salvesen på Facebook.