Helsesykepleierne i Røros, som også kaller seg selv for “Helseførkjan”, engasjerer seg i sommerens Pride på Røros.

Elisabeth Undhjem er en av førkjan som nå har iført seg arrangementets t-skjorte som synlig bevis på at dette er noe man støtter.

– Vi synes dette er veldig viktig i forhold til det å belyse barn og ungdoms helse og å belyse at det å være forskjellig er greit, sier hun.

Fokuserer på skolene

Det at helsestasjonen for ungdom nå blir med på arrangementet gjenspeiles blant annet i økt fokus inn mot skolene.

– Vi kjører opplegg med undervisning på skolene og markeringer på helsestasjonen. Helt hvordan undervisningen blir lagt opp, skal vi bruke litt tid på nå, sier Undhjem.

– Hjertelig velkommen

Leder for Røros Pride, Hans Oddvar Stuenes, er svært godt fornøyd med å ha fått med helsestasjonen og de ansatte der på lasset. Han innrømmer riktignok at Helseførkjan kom arrangementet litt i forkjøpet.

– Vi hadde helsestasjonen på lista, men de rakk å spørre oss før vi rakk å spørre dem. De ville være med å bidra og det synes jeg er supert, sier Stuenes og mener dette er ekstra viktig inn mot skole, psykisk helse og identitet.

T-skjortesalg

Helsesykepleierne i Røros har altså kledt på seg den rosa eller svarte t-skjorta. Stuenes sier at denne snart kan kjøpes av alle som vil støtte opp om sommerens Pride på Røros.

– Lørdag 8. februar står vi på Domus og selger t-skjorter så da må folk kjenne sin besøkelsestid, sier han.

Røros Pride går av stabelen 25. til 31. mai 2020 og målet med arrangementet er å skape engasjement for et raust lokalsamfunn som inkluderer alle uansett kjønn, legning, etnisitet og religiøs tilknytning. Vi vil arrangere en fargerik og glad feiring hvor du kan være deg selv og elske fritt.

Hør intervju med Elisabeth Undhjem og Hans Oddvar Stuenes her: