I påska er det mye hyttefolk som benytter seg av den lokale handelsnæringen. Dette har vært en stor tid for butikkene i alle de år, men de siste to påskene kan man vel trygt si at koronaen har påvirket omsetningen og livet i gata.

Hytteforbud og restriksjoner

I fjor var det hytteforbud og det meste lå brakk. I år har gode rutiner, innarbeidede restriksjoner og råd gjort til at hytteeiere og turister kunne ha lagt årets påskeferie til fjellet og til bergstaden.

- Sammenlignet med i fjor har vi hatt en drømmepåske, men hvis man skal trekke paralleller til hvordan ei normal påske skal være, så ligger omsetningen under det vi normalt har under høytiden, sier daglig leder, Jørn Engzelius, ved Røros Sport.

Viktige kundegrupper

- Hytteeiere er veldig flinke til å bruke oss og kan gjerne kjøpe et par ski til hytta, men også i samme slengen kjøpe et par ski som de også skal ha hjemme, så for oss er denne kundegruppen viktig. Rørosingene er vi like avhengige av, men de er flinke til å bruke butikkene utenom høysesong, så de har som regel handlet i fra seg når innrykket av påsketurister kommer. Dette gjør til at trykket ikke blir like stort som vi gjerne er vant til, men at det heller fordeler seg jevnt utover, sier Engzelius.

Optimistisk mot sommeren

Allerede nå er Røros Sport optimistiske i forhold til oppkjøringen mot sommeren og hvordan sommeren vil bli. Med en overraskende god sesong i fjor tror de ikke at det vil bli noe dårligere i år.

- Trenden inn mot sommeren i år ser vi allerede konturene av. Folk vil være på Røros og de vil være ute i naturen. I år så ser vi at etterspørselen av el-sykler vil bli stort og at det er det nye som folk ønsker seg. I fjor var det gjerne hengekøyer det gikk i, men i år er det altså sykler og gjerne el-sykler som vil bli det store, avslutter Engzelius med.