NAV Værnes har vært leverandør av tjenester til Selbu, Tydal, Meråker, Frosta og Stjørdal i flere år. Nå har vertskommunen Stjørdal vedtatt budsjettkutt i NAV, noe som tre av de politiske partiene i Selbu frykter fører til dårligere tjenester i bygda. I en interpellasjon til kommunestyret mandag kveld ber de kommunedirektøren om følgende:

1. Kommunedirektøren bes ta kontakt med vertskommunen Stjørdal for å klarlegge hvilke følger et mulig kutt i antall ansatte vil få for NAV-tilbudet i Selbu.

2. Kommunedirektøren bes utrede alternative former for organisering av NAV-tilbudet i Selbu.

3. Kommunestyret ber om at det framlegges en sak for politisk behandling i løpet av høsten 2021 om framtidig organisering av den lokale NAV-tjenesten.

Trenger et velfungerende NAV

Partiene skriver i interpellasjonen at kommunene utenfor vertskommunen har liten eller ingen innflytelse på budsjettprosessen, og at man må gå ut i fra at et kutt i antall ansatte vil ramme brukere i Selbu. Videre skriver de at dagens kutt i budsjett og arbeidskraft i NAV Værnes kan komme til å gi økte kostnader på andre områder senere.

Tankekors å kutte stillinger i pandemien

At det skal kuttes stillinger i en tid hvor behovet for ytelser fra NAV er stort beskriver partiene som et tankekors, og at det kommer på feil tidspunkt. De frykter feilvurderinger og fare for brukernes rettssikkerhet som resultat, og påpeker kommunens plikt til å yte tjenester uavhengig av kommunens økonomiske situasjon.