I formannskapet stemte også Senterpartiet mot forslaget fra Arbeiderpartiet om å søke om etablering av vinmonopol i kommunen.

Liv Rønning opprettholdt sitt forslag fra formannskapet om å ikke etablere vinmonopol.

Tore Børresen, som samtidig benyttet anledningen til å opplyse om at han ikke lenger representerer Arbeiderpartiet, argumenterte for at et pol vil ha positive ringvirkninger i form av at innbyggerne vil bruke mer penger lokalt i kommunen fremfor andre steder.

Arbeiderpartiets Olav Tronsaune proklamerte at han personlig ikke så behovet for et vinmonopol i Ålen. Han anerkjente derimot samtidig betydningen det kan ha for en positiv utvikling for det lokale næringslivet og aktivitet i lokalsamfunnet, og konkluderte med at han kom til å stemme for forslaget om etablering.

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård gikk til angrep på Senterpartiet.

– Jeg hadde aldri trodd at Senterpartiet skulle stemme imot et distriktsvennlig tiltak. Men det er det som nå er i ferd med å skje, konstaterte han.

Senterpartiets Anders Grøtådal brøt med partikollega Liv Grøtting og annonserte at han ville stemme for poletablering. De øvrige Senterparti-representantene stemte mot etablering.

Innbygd element