– Vi har hatt to små utbruddslinjer siden 10. desember. En av disse har vi nå stoppet helt, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Han sier videre at det kan virke som om folk er noe mer forsiktige nå enn tidligere i høst.

– Det viktigste nå er å holde ut. Vi balanserer på en knivegg. Vi har vært forsiktige i månedsvis og vi nærmer oss utgangen på dette i og med at vaksinen er rett rundt hjørnet.

– Det er også viktig å ta selv små symptomer på alvor. Det er svært stor forskjell på hvor hardt folk rammes av Covid 19.

Skepsis

Vonen registrerer at det finnes en viss skepsis mot vaksinen.

– Det er viktig å være klar over at denne vaksinen ikke inneholder virus, men en etterligning. Det vil kunne oppstå noen bivirkninger ved å ta vaksinen og dette skjer fordi kroppen mobiliserer immunforsvaret for å skape motstand mot viruset. Han nevner lett ømhet i armen, lett sykdomsfølelse og feber som eksempler på bivirkninger som kan oppstå.

– Det er frivillig å ta vaksinen, men vi anbefaler alle å vaksinere seg, sier Vonen. Han råder folk til å holde kontroll på hvor de er og hvem de treffer hver dag, slik at de kan oppgi disse opplysningene om nødvendigheten for smittesporing oppstå.

– Dette, sammen med å overholde de til en hver tid gjeldende smitteråd, er med på å bekjempe spredningen.