Helge Kvithammer har lagt ut lavvoen ved Væktarstua i Stugudal i Tydal til salgs. Tirsdag var det visning, og mange dukket opp for å ta en titt. Noen av nysgjerrighet, mens andre vurderer å legge inn et bud.

– Jeg må hjem og tenke litt, sier Torstein Sjøholtstrand.

Han har en fritidsbolig i Tydal fra før, men når han så at lavvoen var til salgs fikk han lyst til å sjekke ut potensialet.

– Her er det utsikt alle veier, og det er sentralt samtidig som det er åpent, svarer Torstein på spørsmål om hva han liker med stedet.

Hør hele intervjuet med Torstein Sjøholtstrand her:

Lavvoen består av en festsal med langbord, og et stabbur med loft, toalett- og dusjanlegg inndelt i herrer og damer, og en stor lavvo. Som på det meste har rommet 150 personer.

Her har det vært afterski, bryllup, dåp og konfirmasjoner og andre festligheter, og bygningen har vært tilknytta hotellet og har vært regulert til næring.

Nå er eiendommen omregulert til fritidsbolig, og Helge selger også en større tomt nedenfor lavvoen.

Stor nok til tre hytter til, ifølge Helge.

Lavvoen ved Væktarstua er en spesiell bygning. Den var regulert til næring, nå er den omregulert til fritidsbolig. Foto: Karin Jegtvik

– Blir godt med fri

Helge sjøl er nå klar for å bli pensjonist på heltid. Og selger unna hele livsverket sitt i Stugudalen. Hotellet også. Men litt vemodig er det jo.

– Det kan være litt trist, men det kan være godt å få litt fri. Jeg har ikke hatt mye fri på de årene jeg har vært her, sier Helge.

– Hva skal du bruke fritiden til?

– Jeg har en dame her, og jeg har en bobil og hytte. Jeg har mye å holde på med.

Hør hele intervjuet med Helge Kvithammer her: