Oddmund Dyrhaug ble 93 år gammel. Foto: Privat

Det var på facebooksiden til Dyrhaug Ridesenter at meldingen om dødsfallet ble gjort kjent søndag:

– Vår alles kjære Oddmund døde fra oss i går, 7.oktober 93 år gammel. Etter et kort tids sykeleie, tok sykdommen overhånd.

Oddmund var gründeren, idéskaperen, historiefortelleren, salmakeren og hestemannen i Dyrhaug Ridesenter. Oddmund startet Dyrhaug Ridesenter i 1971, og han er så heldig å ha fått venner i hele verden. Han bodde ved Ridesenteret helt til det siste, og vi tar med oss alle de gode minnene og opplevelsene vi har fått sammen med han, skriver ridesenteret.

Oddmund Dyrhaug gikk bort lørdag 7. oktober på Tydal sykehjem etter kort tids sykdom, 93 år gammel.

– Oddmund hadde en kreftdiagnose, og de siste 14 dagene ble han veldig syk. Han døde på sykehjemmet med de nærmeste rundt seg, opplyser familien ovenfor Stjørdals-Nytt.

Kongens fortjenstmedalje

– Han har vært en «utenriksminister» for Tydal, som har gjort bygda kjent i det miljøet han har vært i, og det er vidt. Det har ikke bare vært hest, men også mye annet. Han har betydd mye for mange. Det ser vi på responsen vi har fått de siste dagene, sier familien til avisa.

Dyrhaug var æresmedlem i norsk islandshestforening, og har fått kongens fortjenestemedalje i gull i 2007.

– Han har levd et rikt og innholdsrikt liv, og hadde en unik evne til å fortelle historier, sier familien.

Oddmund Dyrhaug var bestefaren til tidligere langrennsløper Niklas Dyrhaug.

Regner med mange i begravelsen

– Begravelsen til Dyrhaug blir avholdt torsdag 19. oktober i Tydal kirke hvor det blir transport til Stugudal kapell hvor Dyrhaug skal gravlegges. Etterpå blir Væktarstua åpnet for anledningen og alle som vil komme er velkommen, opplyser familien.