Torsdag ettermiddag kom meldingen om at det er oppnådd enighet i konflikten mellom YS og NHO. Streiken avsluttes og alle møter på jobb som normalt fra fredag 21. april.

- Negotia og våre medlemmer i Felleskjøpet Agri tok kampen for at de ansatte skal få sin del av kaka, og en reell vekst i lønna. Nå har vi oppnådd et historisk resultat. Det har aldri blitt gitt et større sentralt tillegg, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen i en pressemelding.

I fjor ble prisstigningen enda høyere enn antatt og mange av Negotias medlemmer har hatt levekostnader som har økt mer enn lønnsveksten flere år på rad. Negotias mål i mellomoppgjøret har vært å sikre at arbeidstakerne får sin del av verdiskapningen.

- Jeg er stolt av hvordan Negotias medlemmer har støttet opp om streiken i solidaritet med norske arbeidstakere. Jeg vil særlig rette en stor takk til våre medlemmer i Felleskjøpet Agri for den innsatsen de har lagt ned over de siste fire dagene. Det er tøft å stå streikevakt, men de har stilt opp med godt humør, sier Paulsen.