Den senere tiden har lokalpressen i Røros skrevet mye om uroligheter og rot i de indre kretser av Røros idrettslag.

– I sin iver etter å rydde opp i gamle mangler, skaper de samtidig mer rot. Ved å publisere et dokument som inneholder en ansatts lønn og relasjon til forrige styreleder, impliserer de en uskyldig tredjepart, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold på lederplass i ukens avis.

Fjell-Ljom er en av avisene som har fulgt denne saken og redaktøren legger til at i forrige uke leverte Røros IL en anmeldelse med bakgrunn i det kontrollkomitéen kaller mangelfull dokumentasjon og protokoller fra styrets arbeid, mangelfull økonomisk styring etter økonomihåndboken og manglende habilitetsvurderinger.

Daglig leder beskriver det som en nødvendig ryddejobb.

– Vi har en sak i dag om økonomisk rot, rolleblanding, habilitetsproblemer og dårlig kommunikasjon, sier Nesvold i et intervju med Nea Radio, torsdag ettermiddag.

Han legger til at det i hovedsak handler om en anmeldelse.

– Bakgrunnen er at kontrollkomiteen i idrettslaget for en tid tilbake ikke kunne ferdigstille årsrapport eller godkjenne regnskapet før årsmøtet, slik at at da det var årsmøte for noen uker siden så var det kun valg som stod på dagsorden, sier han.

Hør intervju her:

Styreleder i Røros il, Kjetil Reinskou, sier at idrettslaget har det aller meste på stell, men at dette er en sak det må ryddes opp i.

– Primært opplever jeg at situasjonen i Røros IL er god på veldig mange områder, og så har vi en sak det må ryddes opp i, som ligger i perioden før jeg ble styreleder.

Reinskou mener denne saken er håndtert svært godt av kontrollkomiteen og at anmeldelsen håndteres av politiet for å få klarhet i den.

Hør intervju her: