- Nå er vi litt tilbake til opplevelsen som vi hadde av situasjonen i mars, følelsen av å ikke ha helt kontroll på utviklingen. Derfor skjer ting veldig fort, ikke minst i forhold til arbeidsgivers ansvar. Dette gjelder forebyggende tiltak for smittevern og hvordan de eventuelt skal håndtere en eventuell smittesituasjon, det sier Jon Uthus.

Han er leder for Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV), og svarer dette når han blir spurt om hvorfor NiV ønsker å arrangere et slikt nettmøte med kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen. Han har de siste dagene hatt flere samtaler med Vonen og de fant ut at dette var en grei måte å løse det på, slik at arbeidsgivere i regionen skal være bedre forberedt.

Skal få svar

- Dette er et nettmøte med en dags varsel og begynner onsdag den 11. november kl 09.00. Møtet vil vare en times tid, og jeg håper at dette vil gi bedrifter mange av svarene de trenger.

Og om kommuneoverlegen ikke har mulighet til å gi svar på alle spørsmål på direkten, så finnes det en løsning for det også.

- Som leif sa til meg, det er ikke sikkert han kan svare på alt der og da, men med litt tid til hjelp så skal vi få gitt gode svar på alt på lang sikt, avslutter Uthus.