– Jeg oppfordrer nasjonale myndigheter til å sette dette ordentlig på dagsorden. Dette er først og fremst en nasjonal utfordring. En grundig gjennomgang av hele fastlegeordningen er nok nødvendig. Vi kan ikke løse dette bare på lokalt nivå, sier kommunedirektør i Levanger kommune Peter Ardon til Nea Radio.

Det kan se ut som om fastlegekrisen har kommet til Levanger kommune. To fastleger har blitt pensjonert og en lege i institusjonstjenesten har fått seg jobb utenfor kommunen. Nå er ledelsen i kommunen bekymret over om de klare å erstatte dem.

– Kapasiteten vi har til fastlegetjenesten blir jo selvfølgelig utfordret når vi har mistet to fastleger og en institusjonsbasert lege, sier Ardon videre.

Har vært forskånet

Kommunedirektør Peter Ardon vil at regjeringen skal prioritere å løse fastlegekrisen. Foto: Levanger kommune.

– Vi har hatt en veldig dyktig og stabil fastlegetjeneste i kommunen, men nå har den utfordringen vi har sett i alle andre kommuner tidligere også kommet hit, sier han.

Ardon sier at de er i dialog med de gjenværende legene om hvordan man skal løse problemet hvis man ikke får ansatt noen nye med en gang. – Men det er jo ganske begrenset hvilket handlingsom man har på det lokale planet når det er snakk om et nasjonalt problem, sier han videre.

Hør intervjuet med Ardon her: