Natt til mandag pågrep politiet en mann i 20-årene under en væpnet politiaksjon på Røros. Etter det Nea Radio kjenner til, skjedde pågripelsen ved en seter vest for Ruglsjøen på Røros.

- Mannen vil klokken 13 bli begjært varetektsfengslet, opplyser jourhavende jurist Maria Evenseth ved Trøndelag politidistrikt.

Ikke våpentillatelse

Bakgrunnen for at politiet ønsker mannen varetektsfengslet, og det i fire uker med brev og besøksforbud, er foran for bevisforspillelse. Politiet er foreløpig i en tidlig fase av etterforskningen.

- Det er gjort et beslag av en større mengde våpen av forskjellig slag, sier Evenseth til Nea Radio.

Noe av beslaget er det åpenbart for politiet hva er, mens andre ting ikke er det, opplyser Evenseth.

- Han har ikke våpentillatelse på noe av dette. Vi vet foreløpig ikke om våpnene er registrert, det er noe som må etterforskes, sier Evenseth.

Politiet vet så langt ikke hvor våpnene stammer fra.

Den siktede mannen i saken er ikke kjent for politiet i Trøndelag fra tidligere. PST ønsker fredag ettermiddag ikke å si noe om deres eventuelle kjennskap til den pågrepne mannen i 20-åra. Bakgrunnen for politiets utrykning til stedet var ett helseoppdrag. Evenseth opplyser at politiet ble gitt tillatelse til bevæpning, og var bevæpnet fra starten av oppdraget.

- Det ble opplyst at han var truende og hadde tilgang til skytevåpen.

Ingen personer kom til skade i hendelsen, og pågripelsen skal ha foregått uten noen form for dramatikk.

Politiet brukte helikopter i aksjonen: