Nærmere 100 utstillere venter de mange tusen besøkende som de kommende dagene tar turen til Trondheim, og til Martnan i Trondheim.

Det tradisjonsrike markedet kan spores helt tilbake til middelalderen, og har hatt fast tilholdssted helt siden 1681.

Tirsdag kunne arrangørene igjen invitere til marked i hjertet av Trondheim, etter to års pause grunnet pandemi.

- Det er kjempestas, vi har gledet oss lenge. Lørdag varmet vi opp med marked i Haltdalen, så står vi fra tirsdag til lørdag her i Trondheim, sier Marie Engan Hernes, en av to krefter bak SYnÅla fra Ålen.

Saken fortsetter under bildegalleriet.

Alt fra kjøtt og grønt til luer og skjørt

Selv om Martnan i Trondheim offisielt åpnet klokken 11 tirsdag, hadde mange tidlig tatt turen til torvet i Trondheim. Hos SYnÅla merket Engan Hernes tidlig at mange hadde kommet tidlig, noe som gjorde at Nea Radios intervjuavtale måtte forskyves grunnet mange kunder.

SYnÅla, som består av søskenbarnene Marie og Anita, har i lang tid sydd produkter klar til markedet, og er ikke i tvil om at de har det trøndere trenger. - Vi bor i Trøndelag og Norge, og trenger egentlig lue eller pannebånd hele året, så har vi skjørt da til godværsdager, så vi har noe til alle årstider.

Det var ikke bare sybutikken fra Ålen man kunne ta turen innom på torvet i Trondheim tirsdag. Nede i Kongens gate, ikke langt fra Olav tryggvason-monumentet, hadde Rørosrein tatt plass.

- Det er artig å være tilbake, og har ikke vært på andre marked i Trondheim på lang tid. Det største markedet vårt er i Trondheim, det er det ingen tvil om. (...) Jeg liker å være her i Trondheim, det er trivelig, sier daglig leder Eva Nordfjell i Rørosrein.

Ifølge Nordfjell, er Rørosrein eneste bedrift som har tatt turen fra Røros til Trondheim disse dagene. Nordfjell sier hun jeg skulle sett flere fra Røros, og ikke minst flere produkter fra Røros i daglivarehyllene.

- Selv om butikkene har noen produkter fra Røros, skulle jeg gjerne sett det hadde vært flere, det gjør jeg.

Martnan i Trondheim varer frem til lørdag 25. juni, og er åpen fra 11-19 hver dag.

Hør intervjuet med Rørosrein og SYnÅla i lydfilene under.