- Årets Ladejarl viser at personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl skal også kunne gjøre andre gode. De ti kandidatene som nå er med i finale-heatet bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv , sier Odd Reitan.

Tidligere vinner

Helle Aanesen var den siste som ble hedret med verdiprisen Årets Ladejarl i 2019 for sitt verdibaserte arbeid for å hjelpe kreftsyke. Engasjementet hennes har resultert i 16 Pusterom på kreftsykehus i Norge og over 300 utdannede AKTIV instruktører samt omfattende forskning på fysisk aktivitet og kreft. Andre som har vunnet prisen er Jon Olav Koss, Ada Sofie Austegard og Tale Maria "Helsesista" Krohn Engvik.

Toppspekket jury

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

- Årets topp 10-lister består av dyktige enkeltmennesker som brenner for å hjelpe andre. Vi i juryen skal nå velge mellom ti potensielle ladere som har vist lidenskap og dedikasjon i sitt arbeid for å gjøre samfunnet til et varmere sted , sier Ada Sofie Austegard, tidligere vinner av Årets Ladejarl 2017 og nå jurymedlem.

Her er årets topp ti kandidater til verdiprisen Årets Ladejarl, og tilfeldig rekkefølge:

Adrian Tollefsen,  er grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom med brennende engasjement for at alle skal ha like muligheter for en god psykisk helse.

Aleksander Helmersberg  startet Milla Says AS for å hjelpe mennesker med kommunikasjonsutfordringer, manglende eller begrenset verbal tale til å bli forstått og forstå sine nærmeste.

Trude Jacobsen er grunnlegger av Dråpen i Havet. Kjent for resultater i arbeidet med å hjelpe flykninger som ikke kommer seg videre til og bedre liv hvor integrering, samhold og aktiviteter er viktig.

Gunhild A. Stordalen , grunnlegger av EAT brenner for helse, miljø og dyrevelferd. Kjent for sine visjonære mål om en rettferdig og bærekraftig verden, hvor alle har tilgang på sunn og næringsrik mat.

Birgit Skarstein, toppidrettsutøver som inspirerer og viser enormt engasjement for funksjonshemmedes likeverd og inkludering i samfunnet. Hun var blant annet den første deltakeren med rullestol i TV-programmet Skal vi danse.

Mats Zuccarello , ishockeyproff i NHL, startet Zuccarellostiftelsen for å gi alle en barndom med muligheter til å utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.

Javad Mushtaq,  grunnlegger og leder for MinMentor og MAK, kjent for sitt engasjement for å utvide mangfold i Norge og norsk næringsliv.

Jan Christian Vestre  er vekstskaper og tredjegenerasjons møbelskaper som brenner for bærekraftig drift og produksjon med nullutslipp. En bedriftsleder som tydelig tar samfunnsansvar.

Jan Gunnar Skogås,  sykehusdirektør ved St. Olavs Hospital, avd. Røros har gjennom nytenking og teknologi omfattende behandlingskapasiteten og reduserte rehabiliteringstiden ved sykehuset.

Deeyah Kahn,  filmregissør med en tydelig stemme og forbilde for likeverd. Kjent for å belyse tema som ekstremisme og radikalisering og muslimske kvinners rettigheter.

Belønne verdidrevet ledelse- og arbeid.

Det spesialiserer seg på Årets Ladejarlprisen er at den tildeles og enkeltmenneske som motiverer likegyldighet, tar i og ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter.

Selve prisutdelingen skjer på Lade Gaard i Trondheim, 11. september.