Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, er skuffet over responsen på anmodningen om å fremskynde vaksinering.

Før helga oppfordret Stjørdal kommune innbyggere som fikk første dose for fire uker side, å melde seg til revaksinering og ikke vente til kommunen tar kontakt.

Også på helg

For å møte situasjonen, vaksineres det nå alle dager også på lørdager, sier Reitan som så langt ikke er fornøyd med antall tilbakemeldinger på oppfordringen.

– Vi hadde forventet en større respons. Har det gått fire uker eller mer siden første vaksinedose så er det bare å gå inn å booke sier han og legger til at smittetrykket i nabokommunene er stort.

– Vi har jo hatt null smitte de siste dagene og skal vi holde det der må vi gjøre en innsats alle sammen. Og det er å holde avstand. Vi må ikke gi opp den meteren, og så er det å framskynde vaksinering slik at vi får vaksinert så mange som mulig så tidlig som mulig.

Kommunedirektøren sier at booking av time skjer på helsenorge.no eller ved å ta kontakt på kommunens vaksinetelefon 477 81 754.

Ingen vaksiner går i søpla

Reitan avviser at kommunen nå sitter inne med så mange vaksiner at noen av disse risikerer å gå ut på dato og må kastes.

– Vi har systemer og rutiner som gjør at vi ikke står i fare for det nå i alle fall. Vi har utvidet åpningstider slik at vi vaksinerer til langt på kveld midt i uken og så har vi også åpnet for vaksinering på lørdager og viser til at mellom 700 og 800 ble vaksinert i går lørdag.

Likevel er ikke dette tallet høyt nok for kommunedirektøren som sier kapasiteten er enda høyere.

Hør intervju med kommunedirektør Tor Jakob Reitan her: