— Vi ønsker oss et tre som er jevnt, flott og stort, det vil si minimum 12 – 15 meter høyt. Det er viktig at treet har en plassering som gjør at vi enkelt kommer til med lastebil, forteller Marius Bidtnes i Stjørdal kommune.

Forslag sendes fortrinnsvis på et skjema du finner på kommunens hjemmeside. Du kan også sende en e-post til kommunen, eller du kan levere forslaget på rådhusets servicetorg. - Vi trenger navn på eier av treet, kontaktinformasjon og adressen hvor treet står, sier Bidtnes.

Julemarked på torget

Samme dag som julegrana tennes, starter også et tredagers julemarked på byens torg hvor Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) står som arrangør. — Det er gratis for lag og foreninger å delta, mens kommersielle aktører betaler 300 kroner dagen, kan Odd Petter Haugseth fortelle. Han oppfordrer flere til å bli med i form av en salgsbod eller stand, og lover skikkelig julestemning på toget. — Det blir både bål og hestekjøring og andre aktiviteter, avslutter han.

Barnas julegate

Også i år blir det Barnas julegate i gågata hvor barnehagene i kommuen pynter trærne med selvlaget julepynt. Det skjer på formiddagen 24. november. - Vi håper på en like magisk stemning som i fjor med lett snøfall under pyntinga, sier Bidtnes.