– Responsen har vært helt enorm, sier daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri, Maren Gangstad.

– Allerede minutter etter annonseringen begynte det å strømme på med ordre, og det har ikke gitt seg ennå, forteller hun.

Det var fredag 27. oktober blåmuggosten «Nidelven Blå» fra Gangstad Gårdsysteri på Inderøya ble kåret til verdens beste ost under OsteVM i Trondheim spektrum.

Hør intervjuet med Maren Gangstad under OsteVM her:

Nå vil alle ha en bit av osten.

Vil øke produksjonen

Før helga sendte gårdsysteriet på Inderøya ut elleve paller med ost, som er langt mer enn det de vanligvis bruker å sende på en dag.

– Det er helt ekstremt. Vi pakker jo osten selv her, så det er en bra bestilling det, sier Gangstad.

– Risikerer dere å gå tom?

– Vi rasjonerer veldig. De fleste bestiller fire til seks hjul med Nidelven, men får kanskje bare ett. Det er rett og slett fordi vi ikke skal gå tom med en gang. Vi ser samtidig på mulighetene for å øke produksjonen, men det er lagerkapasiteten som er utfordringen, sier Gangstad.

Her blir Nidelven Blå utnevnt til verdens beste ost:

Og supergull under OsteVM har hatt en positiv effekt på salget av de andre ostene de produserer også.

– Det kimer godt i telefonen og innboksen blir full før vi får gått gjennom den. Vi gjør vårt beste og jobber på - vi er et fantastisk team på ysteriet og er veldig glad for denne utmerkelsen.

Holder til jul

Butikkene får jevnt påfyll, og det er rasjonering både på gårdsbutikken på den Gyldne Omvei og hos grossisten, som leverer til meny.

– Vi må bare balansere dette best mulig nå, og så ser vi på muligheten for å leie en kjøle-container så vi kan produsere enda mer ost.

– Vi i gårdsbutikken har store planer om å ha Nidelven Blå helt til jul. Og vi har dessuten mye annen god ost vi kan anbefale, sier Maren Ganstad.

Hør hele intervjuet med daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri, Maren Gangstad, her: