Etter et fantastisk finaleshow i Trondheim Spektrum lørdag kveld, ble det klart at Gåte skal representere Norge i den internasjonale MGP-finalen i Malmø 11. mai med låten «Ulveham».

Med nyskrevet tekst

Etter at stemmene fra de internasjonale juryene var telt opp, var det Keiino som ledet, men Norge ville det annerledes og Gåte fikk nok stemmer til å gå til topps - fem poeng foran Keiino.

Sangen Ulveham er hentet fra en eldgammel skandinavisk middelalderballade kalt «Møya i ulveham» og for å innfri kravene fra Melodi Grand Prix måtte Gåte bytte ut teksten med en nyskrevet tekst for å overholde konkurransens regelverk.

Vokalist Gunnhild Sundli var selvsagt fra seg av glede etter at vinnersangen var fremført for andre gang.

– Det prikker i hele kroppen, sier en tydelig beveget og glad Gunnhild da programleder Marion Ravn spør hvordan det føles å vinne.

– Jeg er så glad!

Hør intervjuet med Gunnhild Sundli her:

Det var totalt fire bidrag fra Trøndelag i finalen. Erika Norwich og Super Rob med «My AI» havna på en tredjeplass etter at alle stemmene var talt opp, Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo med «Judge tenderly of me» på en femteplas og Margaret Berger med «Oblivion» på en sjuendeplass.

Ikke skuffet

På femteplass endte duoen Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo med sin «Judge Tenderly of Me». De var godt fornøyd med opplevelsen og ikke minst at de hadde fått mye poeng fra de utenlandske juryene.