– For enkelte klubber er det et fast lokale som er inngangen til å bli fullverdig medlem av såkalte enprosentklubber. Noe som er en aktivitet vi ikke ønsker å ha i kommunen, sier ordfører Pål Sverre Fikse (Sp) til Nea Radio.

Kommunedirektør Geir Olav Jensen og kommuneadministrasjonen foreslår å kjøpe Vaterholmen leir til 2,9 millioner kroner, og debatten raser på sosiale medier om det er riktig å bruke så mye penger på et slikt kjøp samtidig som man legger ned skoler.

Dialog med politiet

Fikse sier at de har blitt oppmerksom på problemstillingen etter at Trondheim kommune kontaktet dem tidligere i vår og gjorde dem oppmerksom på at det er utenlandske enprosentklubber som ønsker å etablere seg i Trøndelag.

– Vi har hatt en lengre dialog med politiet om dette og det er ikke konkret etterretning som viser at slike klubber er interessert i den eiendommen, sier Fikse.

Det er heller ikke konkret etterretning som viser at de ikke er interessert i lokalet ifølge ordføreren. – Dette handler om å forebygge en mulig problemstilling i et område som vi tror er veldig attraktivt, sier han videre.

Han på plasseringen rett ved E6, den korte veien til Sverige og at Vaterholmen leir har en stor bygningsmasse med bom som kan gjøre den til en attraktiv eiendom for slik aktivitet.

Har ikke bruk for eiendommen

I utgangspunktet har Verdal kommune ikke bruk for eiendommen sier Fikse.

– Det viktigste for oss er å hindre at noen bruker den til en aktivitet som vi ikke ønsker, men jeg tror at hvis kommunestyret er med på å kjøpe den så tror jeg absolutt at vi finner måter å bruke den eiendommen på, forteller han.

– Men er det en kommunal oppgave å sørge for slikt?

– Det kan man jo alltids si, men jeg tror at hvis det viser seg at det kunne blitt etablering her så vil prislappen på rett under tre millioner kroner være en fornuftig investering for å sikre fremtiden og utviklingen i området selv, sier Fikse.

Forslaget blir behandlet i kommunestyremøtet førstkommende torsdag.

Hør intervjuet med Fikse her: