– Det betyr at vi snart er i mål, sier en fornøyd Selbu-ordfører, Ole Morten Balstad.

Viktigere enn vann

Siden 2018 har kommunen jobbet for full bredbåndsdekning til alle sine innbyggere, og for hvert område som blir sirklet inn og farget grønt - dess bredere smiler ordføreren.

– Vi er 1.800 husstander i kommunen, og med denne utbyggingen gjør vi ferdig Øverbygda. Nå er det kun 250 husstander igjen som ikke har bredbånd, fortsetter han.

Kommunen har gjort mye på kort tid, og målet er at alle innbyggerne skal ha tilgang til fibernett i løpet av 2025.

– Digital infrastruktur er viktigere enn vann, ifølge Balstad.

– Det kan i alle fall virke slik. Om man mister nettforbindelsen får vi en telefon i løpet av få minutter, men at vannet er borte tar det lengre tid før vi merker, ler han.

Selbu kommune inviterte til pressekonferanse på Selbu Vekst om bredbåndsutbygging tirsdag ettermiddag. Fra Venstre: Ordfører Ole Morten Balstad, Roar Uglem i Selbu Vekst, moderniseringsdirektør i Telenor Norge, Arne Quist Christensen og Elin Vaagan, regionansvarlig i Telenor. Foto: Karin Jegtvik

Bolyst og næring

Bredbåndsutbyggingen som skal gjøres nå skal være ferdig til desember neste år. Utbyggingen gjelder 20 husstander i Øverbygda, og neste område på lista er Sjøbygda og Renå, så følger et stort område fra Tømra til Flønes og til sist er det Flora som får fibernett.

– Vi har allerede gjort en del tiltak i Flora, som gjør at de har god mobildekning. Men målet er at hele kommunen skal få bredbånd.

– Det er viktig med tanke på bolyst og næringsetablering, sier Balstad.

Moderniseringsdirektør i Telenor Norge, Arne Quist Christensen, sier det er utfordrende å bygge ut bredbånd i områder med spredt bebyggelse, som det er flere steder i Selbu. Men sier det ikke får noen konsekvenser for prisen.

– Noe av det artigste jeg gjør er å være med på slike prosjekter, sier Christensen.

– Bygge ut infrastruktur og sørge for at folk blir en del av det digitale samfunnet. Og i tillegg får vi fornøyde kunder, og det er viktig for oss, sier han.

Alle skal få

Kommunen og fylkeskommunen bidrar med tilskudd til utbyggingen, og Telenor dekker etableringsavgiften. Likevel blir det en egenandel som betales til kommunen for hver enkelt husstand.

– Egenandelen er på 2.500,- kroner. Dette er en tjeneste vi ønsker å tilby til alle for en lik pris, sier Balstad.

– Vi håper at vi skal ha full bredbåndsdekning i løpet av 2024, men mulig vi må strekke fristen til 2025, mener han.

Hør hele intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad og moderniseringsdirektør i Telenor Norge, Arne Quist Christensen her: