Trøndelag fylkeskommune setter inn ekstra ressurser i områder som er ekstra utsatt for ras og stengte veger. Det gjelder kommunene Midtre Gauldal, Oppdal, Rennebu, Melhus, Røros, Selbu og Tydal.

Risiko for utglidning

Det skriver de i en pressemelding torsdag ettermiddag. Det følges spesielt godt med på fylkesveg 30, som går mellom Støren og Røros.

– Kommer det store mengder nedbør i dette området kan det rase stein ned på vegen. Det er også risiko for utglidning og utvasking av vegbanen på mindre, tilstøtende fylkesveger.

Trøndelag fylkeskommune har kontinuerlig kontakt med Statens vegvesen, brannvesenet samt Møre og Romsdal fylkeskommune mens ektremværet pågår.

Mye vann i Gaula gjennom Ålen. Foto: Per Magne Moan

Sendt ut farevarsel

Det er sendt ut gult, oransje og rødt farevarsel for regn i forskjellige deler av Trøndelag. Helt nord i fylket og videre oppover Nordland er det sendt ut gult farevarsel for lyn.

Mye vann i veibanen førte mandag til at E6 ble midlertidig stengt gjennom Helltunnelen i Stjørdal.

Setter ut sandsekker

Melhus kommune skriver på sine hjemmesider at de har satt ut en container med sandsekker som står i starten av Damvegen på Ler.

Beboere langs elva Kaldvella oppfordres til å hente sandsekker for å forebygge skader. Kommunen skriver at folk må holde dører og vinduer til kjeller lukket. Dekk til med sandsekker om nødvendig.

Det er kun en drøy uke siden det var flom i Almåsbakken i Ålen. Foto: Per Magne Moan

– Rensk avløp

Også i Røros har man forberedt seg på uværet.

– Rensk opp i avløp slik at overflatevannet kan renne unna og pass på at det ikke ligger tett, sier beredskapssjef i Røros kommune, Frode Skogås, til NRK Trøndelag.

Han er også leder for brann- og redningstjenesten i Røros, Holtålen, Os og Tydal.

Han ber folk om å sørge for at det ikke står ting i kjellerne som kan bli ødelagt av oversvømmelse. De holder dialog med kommunene rundt og følger nøye med på ekstremværet.

I Oppdal kommune er det sendt ut rødt farevarsel for regn og jord- og flomskred, og er et av stedene Hans vil treffe hardest, ifølge værmeldingen.

Men foreløpi ser det ikke ut til at Hans har truffet spesielt hardt. Ved Lånke har Ståle Endal Sirnes hentet fram fiskestanga og melder om bittelitt yr i lufta. Som er godt fiskevær.

Stille før uværet i Lånke. Ståle Endal Sirnes melder om bitelitt yr i lufta. Foto: Ståle Endal Sirnes

Hør rapportene fra Nea radios ekstremværsending her: