Det har lenge vært kjent at veterinærtjenesten er under press. Det finnes kun én kommunalt ansatt veterinær i Tydal, og Neadalen er dermed uten veterinærvakt store deler av uka.

Flere partier tar til orde for å ansette veterinærer kommunalt, og mener det er uheldig at kommunedirektøren heller prioriterer ny kommunikasjonsrådgiver.

Sammensatt problemstilling

Thomas Engan i Senterpartiet understreker at dette er en stilling som ikke er nyoppretta, men sier likevel at dette er en prioritering som flere av Sps velgere ikke forstår.

– Det er uheldig at disse stillingene blir satt opp mot hverandre. Det hadde vi unngått om vi hadde fått en bedre orientering fra kommunedirektøren. At kommunen trenger en slik stilling kom veldig brått på, sier Engan, som legger til at han stoler på kommunedirektørens prioriteringer.

Engan minner også om at veterinærstudentene er ferdig utdanna til jul.

– Derfor må vi sørge for å få inn veterinær-vikarer fra 1. januar. Vi må sikre at vi har en døgnkontinuerlig veterinærtjeneste, mener han.

Ordfører, Ole Morten Balstad fra Arbeiderpartiet, mener problemstillingen er sammensatt, og at det hadde vært fornuftig å se på et vaktsamarbeid med Værnesregionen.

– Veldig få kommuner har kommunalt ansatte veterinærer, og jeg tror vi sliter med å få til noen kommunale stillinger med det budsjettet vi har å rutte med til høsten, mener han.

SVs Åsmund Sjøberg skjønner godt at enkelte mener at stillingen som kommunikasjonsrådgiver går på bekostning av en stilling som veterinær.

– Vi har hørt mye om hvor usikker den økonomiske framtiden er for kommunen, likevel må vi få på plass en veterinærordning. Det skal vi være en garantist for, sier Sjøberg.

– Om vi får flertall, legger han til.

Se debatten om veterinærvaktordninga her: