– Vi har ambisjoner om å fortsatt ha ordføreren, ja, sier Pål Sverre Fikse i Verdal Senterparti.

Må samarbeide

Etter at valgresultatet ble kjent mandag kveld, skjønte Senterpartiet at de må i forhandlinger med flere parti om de fortsatt ønsker å sitte i den politiske ledelsen i kommunen.

Senterpartiet opplevde en stemmeskrell og mistet over 32 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. De har nå en oppslutning på 18,3 prosent og har mistet 11 mandater.

De er derfor avhengig av et politisk samarbeid med Høyre, og det nye partiet; Verdalslista, som sannsynligvis har tatt en del av velgerne fra Senterpartiet.

Hovedspørsmålet er ordførervervet

Tirsdag ettermiddag har partiene vært i forhandlinger, før de tok en pause klokka 15.00 og ble einige om å møtes igjen klokka 20.00.

– Vi har gode diskusjoner. Vi har noen saker vi ønsker å drøfte, men hovedspørsmålet er ordførervervet. Vi og Høyre har sju mandater hver, og begge mener de åpenbart bør ha ordføreren, sier Fikse.

Han tror valget til slutt vil falle på Verdalslista, som har sagt de ikke ønsker ordføreren.

– Mange av velgerne fra Verdalslista kommer fra oss, og jeg er ganske sikker på at de vil ha senterpartiordfører. De vil ha en tydelig distriktsprofil, men mange av dem ønsker fortsatt meg som ordfører, tror Fikse.

– Men nå må først få en oversikt over hvem som kommer inn i kommunestyret.

Hør hele intervjuet med Pål Sverre Fikse i Senterpartiet her: