– Nominasjonskomiteen har gjort et omfattende og grundig arbeid, og har innstilt Pål Sæther Eiden som partiets toppkandidat til fylkestingsvalget i 2023, skriver Trøndelag Høyre i en pressemelding.

Lokalforeninger og medlemmer ble i vår invitert til å komme med innspill til kandidater. I høst har lokalforeningene avholdt prøvenominasjoner og gitt komiteen sine råd om hvordan de mener lista bør se ut.

– Medlemmene er invitert til å si sin mening gjennom en spørreundersøkelse. Ut fra dette og egne vurderinger har komiteen plukket ut nærmere 25 kandidater til intervju, heter det videre i pressemeldingen.

Imponert leder

Komiteens leder Lars Tvete er meget imponert over kandidatene komiteen har møtt.

– Det er liten tvil om at Trøndelag Høyre har mange dyktige politikere. Spesielt gledelig er det å se at vi har flere unge talenter vi kan satse på. Det lover godt for framtida for partiet, sier Tvete.

Godt samarbeidsklima

Tvete forteller at komiteen har funnet et lag de tror vil skape et godt samarbeidsklima sammen.

– Dette er dyktige folk som representerer en mangfoldig befolkning på en god måte. Både seniorer og unge talenter er godt representert på de faste plassene. Vi har også en god kjønnsbalanse og flere med innvandrerbakgrunn. Hele fylket er representert, og det er en god balanse mellom by og distrikt, sier Tvete videre.

Dagens ledelse i fylkestingsgruppen ved gruppeleder Pål Sæther Eiden, nestleder Henrik Kierulf og Ingvill Dalseg stilte alle til gjenvalg, og er foreslått på de tre øverste plassene av nominasjonskomiteen.

– Dette er et lag for framtida som også har med seg tung erfaring. Dette laget er et vinnerlag, sier Lars Tvete.

Høyre har i dag 9 faste representanter, men ut fra utviklingen siden forrige valg og dagens meningsmålinger har Tvete stor tro på at man kan øke antallet med flere representanter.

Trøndelag Høyres nominasjonsmøte avholdes lørdag 5. november på Scandic Lerkendal.

Nominasjonskomiteens innstilling til fylkestingsvalget 2023 - Trøndelag Høyre: