Ingrid Aas fra Steinkjer og Fredrik Totland fra Lierne er begge lærlinger på Britannia. I slutten av april ble de to tidenes yngste vinnere av Nordisk mesterskap i kokkekunst. Mesterskapet gikk i Reykjavik på Island skriver NHO Reiseliv på sine nettsider.

Kokkelaget er førsteårslærlinger, men konkurrerte mot kokker fra nabolandene som er nesten faglærte.

Skulle egentlig ikke vært med

De to lærlingene var egentlig ikke kvalifisert til Nordisk mesterskap skriver Trønder-Avisa. På grunn av pandemien ble det nemlig ikke avholdt Norgescup i fjor, der vinnerne altså representerer Norge i Nordisk mesterskap.

De andre nordiske landene avholdt imidlertid sine mesterskap, så for at Norge ikke skulle stå uten deltakere ble NHO nødt til å tenke nytt. Da ble Britannia kontaktet, og Totland og Aas grep sjansen.

Hektiske forberedelser

Der konkurrentene hadde forberedt seg i over et år til konkurransen måtte trønderne bare hive seg rundt.

- Vi fikk ikke til å begynne å øve før to uker før konkurransen, men da ble det 14–15 timers dager på kjøkkenet. Hver fridag ble også brukt der, forteller Ingrid Aas til Trønder-Avisa

Kokkelærlingene måtte benytte seg av kjente råvarer første dagen til å komponere en treretters meny, mens dag to brynet kokkene seg på ukjente råvarer fra en såkalt «mystery box», da de tilberedte en firerettersmeny.